torstai 14. kesäkuuta 2012

Kesä 2012

Meistä kuuluu taas... Lauma on muuttunut kovasti ja niinpä uudet esittelyt oiskin varmaan paikallaan.

Rijmtuin (http://kuuraparta.net/virt/rijm) on schapendoeseja kasvattava VIRTUAALINEN kotikennel Lahdesta. Rivariasuntoa asuttavat kanssani mieheni ja seitsemästä karvapeikosta koostuva lauma. Schapendoeseja taloudessa on 3, bortsuja 3 ja näiden lisäksi yksi nahkiainen, eli sileäkarvainen collie.

Saartje v.h Rijmtuin "Sara"
Sara on vuonna 2011 syntynyt ja talomme vanhin schapendoesnarttu. Saran äiti on kasvattini Cararra All For Love eli Muru, joka polveutuu kasvatukseni kantanartusta Endasta. Saralla on 2 veljeä ja sisko, tosin yksi veljistä on jo kuollut.
Sara on iloinen schapetyttö, joka haluaa olla kaikessa mukana. Sarkki on hivenen kometeluun taipuva draamakuningatar, joka on hyvin tarkka leikkikavereistaan. Saran kanssa on kiva käydä eri lajien treeneissä, sillä treenatessa se ei osoita mitään mielenkiintoa muita koiria kohtaan vaan keskittyy suorittamaan taitojensa mukaisesti. 
Saran sivulle pääset tästä.

Kismit's Fancy That "Fee"
Fee saapui Suomeen ulkomaalaisesta Kismits kennelistä vuonna 2011. Fee tuo aivan uutta linjaa ja verta Suomen schapendoeskasvatukseen ja näin ollen se on tärkeä tuleva jalostuskoira. 
Fee on osoittautunut iloiseksi ja herkäksi keijukaiseksi. Fee on kuitenkin myös aktiivinen ja kaipaa paljon tekemistä tai muuten sohvat on säpäleinä. 
Feen kanssa on saavutettu sen nuoresta iästä huolimatta paljon ja se onkin varmaan yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä schappareista. Feen kanssa ollaan myös tehty rodun kannalta historiaa sijoittumalla ryhmäkehissä ja pari kertaa jopa BIS-juniori kilpailussa.

Ulderijk v.h Rijmtuin "Rino"
Rino on oma kasvattini, juuri ja juuri vuosimallia 2011. Rino on minulle hyvin tärkeän Jinnen poika, joka jäi käsiini joulun pentueesta. Rinolla on yksi sisko ja yksi veli.
Rinosta on kasvanut reipas ja huumorilla varustettu jätkä, jonka kanssa olen kyllä välillä päästänyt muutamat rumat sanat suusta. Rino on saanut saanut nimensä suuren nenänsä mukaan, sillä rino-sana on väännös englanninkielen rhinosta ja esimerkiksi espanjan rinocerontesta, jotka tarkoittavat sarvikuonoa.

Unik  Drøm "Zip"
Zip on Rijmtuinin vanhin bordercollienarttu ja samalla myös iältään vanhin koira. Sain Zipin toisen bortsuni, Lugin kasvattajalta kun hän ei sitä enää voinut pitää. Zip on tuontinarttu Norjasta ja sopeutunut hyvin laumaan.
Zip on aina valmis toimintaan ja toimimaan ja se lähtee joka kerta reippaasti ja innokaasti mukaan, säästä riippumatta. Zipille on hyvä järjestää paljon aivotyötä, ettei neidon loputon energia kohdistu vähemmän toivottuihin juttuihin. Zipin luonne on superystävällinen ja se tulee toimeen kaikkien kanssa.

Bordersky Lug "Lug"
Lug, tai Lukki, on hyvin arvostetun bortsukennel Borderskyn kasvatti jolle sain mahdollisuuden tarjota kodin.
Lug on ensimmäinen käyttölinjaisempi bortsuni ja siten hyvin erityinen. Lug tarkoittaa englannista suomeksi käännettynä raahata/retuuttaa ja se sopiikin koiraan hyvin.
Lug on ahne makkara, jota on helppo motivoida treeneissä. Namien lisäksi Lukin voi palkata vetämällä sen kanssa narulelua tai heittämällä palloa. Lukki tulee toimeen muiden ihmisten ja koirien kanssa, mutta osa muista koirista hieman pelkää Lugin vauhdikasta ja ei kovin hienovaraista leikkimistä. Lug rakastaa metsässä juoksemista ja siellä pidettäviä haku- ja jälkitreenejä. 

Suir "Suri"
Suri on perheen uusin jäsen, Amerikasta tuotu agiliitäjä. Aksan lisäksi Suri tulee olemaan myös bordercolliekasvatukseni yksi kantanartuista solakan ja sopusuhtaisen ulkomuotonsa ja iloisen luonteensa takia.
Suri on luonteeltaan vilkas, mutta omaa hyvän keskittymis kyvyn. Surin voimakasta reaktiokykyä paikkaa nopea palautumiskyky ja sopeutuvaisuus. Suri tekee töitä aina tosissaan ja sen kanssa onkin ilo harrastaa.

Shaghas Glavya Ghyran "Moira"
Moira, porukan musta lammas. Vai pitäisikö sanoa sininen lammas? Moira tuli minulle pitkä aikaisen unelman toteuttamisena Sigistukselta, Shaghas kennelistä loppuvuodesta 2011.
Moira on perheenkesken iloinen ja ystävällinen, vieraita kohtaan välinpitämätön. Minua kohtaan Moira osoittee kiintymystään ja miellytämisen halua ja aktiivisena paimenkoirana se on valmis kaikenlaiseen tekemiseen. Moira ei juurikaan välitä leikkiä muiden koirien kanssa, joskus harvoin meidän lauman muiden koirien kanssa. Moiran lempipuuhiin kuuluu uiminen ja frisbeen hakeminen.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti